Bici Bus SEB

El bici bus de Santa Eugènia de Berga ja és aquí!

Què és i com funciona?

El bicibús és la manera més divertida d'arribar a l'escola. Cada divendres, només cal que prepareu la vostra bicicleta per arribar a l’escola tot pedalant en grup!

El bicibús és com una línia de bus amb la diferència que s’intercanvia el mitjà de transport. Actualment, l'Escola Jacint Verdaguer ja disposa de dues línies de bicibús establertes que compten amb parades que connecten diferents zones del municipi amb el centre educatiu. Una línia és per als infants que entren a les 8h i una altra pels que entren a les 9h. 

A través de l'app Bicibús, podreu escollir la parada més propera a casa vostra i, amb un simple clic, el bici bus passarà a recollir el vostre infant a la parada a l'hora indicada. Aquí podeu consultar el mapa amb totes les línies establertes

Teniu més dubtes?
Consulteu les preguntes freqüents.

Aparcament de bicis en una escola

Aparcament de bicis en una escola

Imatge d'un bicibús

Exemple d'una línia de bici bus

Preguntes freqüents

 • Qui impulsa l'activitat?
  L'entitat impulsora d’aquest nou sistema de mobilitat escolar és l'AMPA de l'Escola Jacint Verdaguer. L'activitat compta amb el suport i impuls de l'Ajuntament de Santa Eugènia de Berga i la col·laboració de l'associació Canvis en Cadena. 
 • Participar al bicibús té algun cost?
  Participar al bicibús no té cap cost econòmic per a les famílies participants. El cost de l'activitat i l'assegurança l'assumeix l'AMPA de l'escola.
 • Els infants van sols amb bicicleta o cal que la família els acompanyi?
  Els infants que cursin cursos superiors a 3r de Primària poden desplaçar-se sols. Els infants que estiguin realitzant el 3r curs de Primària o un curs inferior cal que es desplacin acompanyats d'un familiar responsable amb la seva bicicleta.
 • Qui acompanya els infants cap a l'escola?
  Els infants estaran acompanyats per adults en tot moment i durant tot el recorregut. Les persones adultes participants són persones voluntàries: familiars de l'escola, pares, mares o familiars que coneixen la ruta i vetllen pel correcte desenvolupament de l'activitat.  
 • Els infants estan assegurats?
  Aquesta activitat compta amb assegurança de responsabilitat civil i d’accidents que cobreix qualsevol incident amb bicicleta durant l'activitat del bici bus. L'entitat responsable d'aquesta assegurança és lAMPA de l'Escola Jacint Verdaguer. 
 • L'infant ha de portar casc?
  El casc és obligatori per a menors de 16 anys que es mouen amb bicicleta per Santa Eugènia de Berga.
 • A banda del casc, cal preparar alguna cosa més?
  És important que els infants sàpiguen pedalar i que la bicicleta que utilitzin estigui en bon estat, amb les rodes inflades i els frens ajustats. Si la bicicleta disposa de marxes, cal que es puguin canviar i maniobrar correctament. També és important que l’infant disposi de guants per evitar el fred a les mans.
 • Com se sap quines línies i parades existeixen?
  Podeu consultar el mapa amb totes les línies i parades a través del següent enllaç: https://ja.cat/mapabicibusseb
 • I si no hi ha cap línia que passi per la nostra zona?
  Poseu-vos en contacte amb l'AMPA i mirarem d'obrir-ne una per la vostra zona.
 • Cal inscripció prèvia?
  Sí, és obligatòria. Per formalitzar la vostra participació és necessari accedir a l'app del Bicibús, introduint les vostres dades personals i seleccionar la parada més propera a casa vostra.  
 • Què haig de fer si em vull donar de baixa?
  En cas de voler-se donar de baixa cal accedir a l’app del Bicibús i eliminar la inscripció. En cas de tractar-se d’una baixa puntual, es pot comunicar a les persones coordinadores de l'activitat per tal de no esperar-vos a la parada.
 • Com puc posar-me en contacte amb l'organització?
  Si teniu més dubtes, cal contactar amb l'AMPA de l’Escola Jacint Verdaguer o a través del grup de Whatsapp de la vostra línia del bici bus.
Organitza: AMPA Escola Jacint Verdaguer
Organitza: AMPA Escola Jacint Verdaguer
Santa Eugènia de Berga
Amb el suport i impuls de: Ajuntament de Santa Eugènia de Berga

Mobirise website maker - Go here