Infants feliços, millors municipis

Un bicibús és molt més que un grup d'infants que es mouen cap a l'escola.
T'expliquem quins son els efectes que es produeixen quan s'activa un bicibús!

Avantatges

  • Infants més autònoms i feliços : Practicar la mobilitat activa en el trajecte cap a l'escola augmenta la percepció de seguretat del trajecte que tenen els infants i la seva pròpia autonomia. Fer-ho sols o en grup, amb altres companyes i companys, també els ajuda a adquirir responsabilitat en les seves accions.
  • Més salut física i mental: L'exercici físic és fonamental per al bon desenvolupament de l'infant. L’ús de la bicicleta ajuda a combatre el sedentarisme i l’obesitat infantil, aportant nombrosos beneficis cardiovasculars, circulatoris i respiratoris. I pedalar també activa les endorfines! L’exercici físic és un antídot per a la depressió, l’ansietat i l’estrés… dormiran millor i arribaran més desperts a l’escola! 
  • Menys cotxes als carrers: El bicibús redueix l’ús del cotxe, i això és molt important per tal de millorar la seguretat als carrers, disposar de més espais per a viure i conviure, reduir la contaminació atmosfèrica, tenir menys soroll i afavorir la transició ecològica que necessitem per afrontar el canvi climàtic.
  • Millors habilitats en l’ús de la bici i formació vial: No és el mateix saber pedalar que moure’t per la ciutat. El bicibús és una bona oportunitat per aprendre a circular correctament per la via pública. A partir de formacions específiques i l’aprenentatge en un entorn real, els infants es formaran en educació vial.
  • Activació de la comunitat educativa: És un projecte col·laboratiu i comunitari, de compromís a nivell global. Suposa un treball amb tots els agents de la comunitat educativa, amb una participació autèntica. Implica a les AFA, centres escolars, entitats cíviques i administracions públiques. 

Amb el suport de...

Fundació Girbau
AMB Mobilitat
Ajuntament de Vic
Ajuntament d'Olot
Ajuntament de La Garriga
Leader Ripollès
Ajuntament La Baronal Vila de Sant Joan de les Abadesseses
Ajuntament de Torelló
Ajuntament de Banyoles
Ajuntament de Calldetenes
Ajuntament de Manlleu
Ajuntament de Prats del Lluçanès
Ajuntament de Tona
Benito Novatilu
Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura
Bizkaia foru aldundia diputación foral

Built with Mobirise free site template