Infants feliços, millors municipis

Un bicibús és molt més que un grup d'infants que es mouen cap a l'escola.
T'expliquem quins son els efectes que es produeixen quan s'activa un bicibús!

Avantatges

  • Infants més autònoms i feliços : Practicar la mobilitat activa en el trajecte cap a l'escola augmenta la percepció de seguretat del trajecte que tenen els infants i la seva pròpia autonomia. Fer-ho sols o en grup, amb altres companyes i companys, també els ajuda a adquirir responsabilitat en les seves accions.
  • Més salut física i mental: L'exercici físic és fonamental per al bon desenvolupament de l'infant. L’ús de la bicicleta ajuda a combatre el sedentarisme i l’obesitat infantil, aportant nombrosos beneficis cardiovasculars, circulatoris i respiratoris. I pedalar també activa les endorfines! L’exercici físic és un antídot per a la depressió, l’ansietat i l’estrés… dormiran millor i arribaran més desperts a l’escola! 
  • Menys cotxes als carrers: El bicibús redueix l’ús del cotxe, i això és molt important per tal de millorar la seguretat als carrers, disposar de més espais per a viure i conviure, reduir la contaminació atmosfèrica, tenir menys soroll i afavorir la transició ecològica que necessitem per afrontar el canvi climàtic.
  • Millors habilitats en l’ús de la bici i formació vial: No és el mateix saber pedalar que moure’t per la ciutat. El bicibús és una bona oportunitat per aprendre a circular correctament per la via pública. A partir de formacions específiques i l’aprenentatge en un entorn real, els infants es formaran en educació vial.
  • Activació de la comunitat educativa: És un projecte col·laboratiu i comunitari, de compromís a nivell global. Suposa un treball amb tots els agents de la comunitat educativa, amb una participació autèntica. Implica a les AFA, centres escolars, entitats cíviques i administracions públiques. 

Vols formar part del canvi?

Correu-e

Estarem encantats de coneixe't!

Videotrucada

Veiem-nos les cares

Pedalen amb nosaltres...

Osona amb Bici
Logo Biciclot
Logo AMB
Logo Ajuntament de Vic

Designed with Mobirise - See here