El bicibús arriba a Prats de Lluçanès! 

El bicibús és la manera més divertida d'arribar a l'escola. Cada divendres, només cal que prepareu la vostra bicicleta per arribar a l’escola tot pedalant en grup!

El bicibús és com una línia de bus: Disposa d'una ruta, parades i horaris de pas. Actualment l'AMPA de l'Escola Lluçanès i l'AMPA de FEDAC Prats, juntament amb l'Ajuntament de Prats de Lluçanès i l'Associació Canvis en Cadena preparem l'engegada del projecte de cara a la primavera de l'any 2022.

Participa en l'impuls del bicibús! 

Suma't al primer bicibús de Prats de Lluçanès!

En aquesta fase del projecte volem conèixer el teu interès per participar en el projecte. Si vols involucrar-te en l'organització, contacta amb nosaltres!

Aparcament de bicis en una escola

Aparcament de bicis en una escola

Imatge d'un bicibús

Exemple d'una línia de bicibús

Ofereix-te com a motor del bicibús!

Pedalar en un bicibús és una experiència única. Et pots inscriure com a persona voluntària per acompanyar en bicicleta les diferents línies de bicibús de Prats de Lluçanès amb la freqüència que et vagi bé.

La figura de la persona voluntària és clau i plegats aconseguirem que el projecte segueixi sent un èxit millorant l'entorn que ens envolta. Volem posar en valor la teva tasca i tenir-te ben present en la presa de decisions i en la gestió del projecte!

També estaràs cobert/a per la nostra assegurança de responsabilitat civil. Vols sumar-t'hi o rebre més informació? Contacta'ns a través del grup de Whatsapp o escriu-nos a educacio@pratsdellucanes.cat 

Principals tasques a dur a terme

Assegurar-se del correcte funcionament del bicibús acompanyant amb bicicleta el grup d'infants al llarg de tota la ruta. Algunes de les funcions d'una persona voluntària son: Passar llista, vetllar perquè els infants vinguin correctament equipats, donar instruccions abans i durant la ruta o marcar el ritme del bicibús. 

Sessió formativa

El bicibús és un projecte de comunitat educativa i les famílies hi participen activament! Rebràs una sessió formativa per conèixer el recorregut i acompanyar correctament el grup d'infants.

Escull quan vols participar-hi

El bicibús és un projecte que es fa a primera hora del matí, entre les 8h i les 9h, normalment un dia a la setmana. 

Preguntes freqüents

 • Els infants van sols amb bicicleta o cal que la família els acompanyi?
  Això dependrà del model de bicibús que es decideixi portar a terme a la vostra escola. En la majoria de projectes hi ha infants que a partir d'una edat poden venir sols. De totes maneres, sempre que vulgueu podreu acompanyar el vostre infant.
 • L'infant ha de portar casc? 
  El casc és obligatori per a menors de 16 anys que es mouen amb bicicleta per Prats de Lluçanès.
 • Com puc obtenir més informació?
  Si teniu més dubtes, cal contactar amb l'Associació Canvis en Cadena.
 • Qui guia el bicibús cap a l'escola? 
  Els infants estaran acompanyats per adults en tot moment i durant tot el recorregut. Les persones adultes participants que fan de guies son persones voluntàries: Mares, pares, familiars i altres persones que coneixen la ruta i vetllen pel correcte desenvolupament de l'activitat.   
 • A banda del casc, cal preparar alguna cosa més?
  És important que els infants sàpiguen pedalar i que la bicicleta que utilitzin estigui en bon estat, amb les rodes inflades i els frens ajustats. Si la bicicleta disposa de marxes, cal que es puguin canviar i maniobrar correctament. També és important que l’infant disposi de guants per evitar el fred a les mans

Amb el suport de:
l'Ajuntament de Prats de Lluçanès i la Diputació de Barcelona

Logo Ajuntament de Prats de Lluçanès
Logo Diputació de Barcelona

Website was started with Mobirise web theme