Bici Bus Olot

El bici bus de l'escola Sant Roc d'Olot ja és aquí!

Què és i com funciona?

El bici bus és la manera més divertida d'arribar a l'escola. Cada divendres, només cal que prepareu la vostra bicicleta per arribar a l’escola tot pedalant en grup! 

El bici bus és com una línia de bus amb la diferència que s’intercanvia el mitjà de transport. Actualment, l'escola Sant Roc ja disposa de tres línies de bici bus establertes que compten amb parades que connecten els diferents barris d'Olot amb aquest centre educatiu.

A través de l'app Bicibús, podreu escollir la parada més propera a casa vostra i, amb un simple clic, el bici bus passarà a recollir el vostre infant a la parada a l'hora indicada. Aquí podeu consultar el mapa amb totes les línies establertes

Teniu més dubtes?
Consulteu les preguntes freqüents.

Aparcament de bicis en una escola

Aparcament de bicis en una escola

Imatge d'un bicibús

Exemple d'una línia de bici bus

Preguntes freqüents

 • Qui impulsa l'activitat?
  L'entitat impulsora d’aquest nou sistema de mobilitat escolar és l'AMPA de l'escola Sant Roc. L'activitat compta amb el suport i impuls de l'Ajuntament d'Olot i la col·laboració de l'associació Canvis en Cadena. 
 • Participar al bicibús té algun cost?
  El preu és de 8€ per família i any per cobrir despeses d'assegurança. Només es paga una vegada i us inscriviu tants divendres com vulgueu!
 • Els infants van sols amb bicicleta o cal que la família els acompanyi?
  Els infants que cursin cursos superiors a 2n de Primària poden desplaçar-se sols. Els infants que estiguin realitzant el 2n curs de Primària o un curs inferior cal que es desplacin acompanyats d'un familiar responsable amb la seva bicicleta.
 • Qui acompanya els infants cap a l'escola?
  Els infants estaran acompanyats per adults en tot moment i durant tot el recorregut. Les persones adultes participants són persones voluntàries: familiars de l'escola, pares, mares o familiars que coneixen la ruta i vetllen pel correcte desenvolupament de l'activitat. 
 • Els infants estan assegurats?
  Aquesta activitat compta amb assegurança de responsabilitat civil i d’accidents que cobreix qualsevol incident amb bicicleta durant l'activitat del bici bus. L'entitat responsable d'aquesta assegurança és lAMPA de l'escola Sant Roc. 
 • L'infant ha de portar casc?
  El casc és obligatori per a menors de 16 anys que es mouen amb bicicleta per Olot. 
 • A banda del casc, cal preparar alguna cosa més?
  És important que els joves estudiants sàpiguen pedalar i que la bicicleta que utilitzin estigui en bon estat, amb les rodes inflades i els frens ajustats. Si la bicicleta disposa de marxes, cal que es puguin canviar i maniobrar correctament. També és important que l’infant disposi de guants per evitar el fred a les mans.
 • Com se sap quines línies i parades existeixen?
  Podeu consultar el mapa amb totes les línies i parades a través del següent enllaç: https://ja.cat/mapabicibusolot
 • I si no hi ha cap línia que passi per la nostra zona?
  Poseu-vos en contacte amb l'AMPA i mirarem d'obrir-ne una per la vostra zona.
 • Cal inscripció prèvia?
  Sí, és obligatòria. Per formalitzar la vostra participació és necessari accedir a l'app del Bicibús, introduint les vostres dades personals i seleccionar la parada més propera a casa vostra.  
 • Què haig de fer si em vull donar de baixa?
  En cas de voler-se donar de baixa cal accedir a l’app del Bicibús i eliminar la inscripció. En cas de tractar-se d’una baixa puntual, es pot comunicar a les persones coordinadores de l'activitat per tal de no esperar-vos a la parada.
 • Com puc posar-me en contacte amb l'organització?
  Si teniu més dubtes, cal contactar amb l'AMPA de l’escola Sant Roc o a través del grup de Telegram de la vostra línia del bici bus.
Ampa Sant Roc
Organitza: AMPA Sant Roc
Olot
Amb el suport i impuls de: Ajuntament d'Olot

Created with Mobirise website template