Fes-te voluntari/a del bicibús!

Si tens ganes de formar part activa del projecte Bicibús també hi tens cabuda! Des de l'Associació Canvis en Cadena impulsem aquest programa de voluntariat per donar suport als infants i famílies que es mouen amb bicicleta de casa a l'escola.

Gràcies a tu farem més gran el bicibús!

Un projecte que creix i que es consolida arreu del país! 

+40

Línies de bicibús a Catalunya i País Valencià

+30

Centres educatius participants

+900

Infants pedalant

100%

Emocions
0% emissions

Programa de voluntariat

Canvis en Cadena és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu la promoció de l'ús de la bicicleta principalment a través del projecte Bicibus.cat.

Volem estimular la participació activa de famílies, infants i societat en general en el canvi d'hàbits cap a una mobilitat més sostenible.

Pedalar en un bicibús és una experiència única. Et pots inscriure com a persona voluntària per acompanyar en bicicleta les diferents línies de bicibús amb la freqüència que et vagi bé.

La figura de la persona voluntària és clau i plegats aconseguirem que el projecte segueixi sent un èxit millorant l'entorn que ens envolta. Volem posar en valor la teva tasca i tenir-te ben present en la presa de decisions i en la gestió del projecte. 

Des de la nostra entitat vetllem per garantir els drets i deures de les persones voluntàries a través de la signatura d'un Full de Compromís tal i com obliga la Llei 25/2015, del 30 de juliol del voluntariat i del foment de l'associacionisme. També estaràs cobert/a per la nostra assegurança de responsabilitat civil.

Principals tasques a dur a terme

Assegurar-se del correcte funcionament del bicibús acompanyant amb bicicleta el grup d'infants i familiars al llarg de tota la ruta. Algunes de les funcions d'una persona voluntària son: Passar llista, vetllar perquè els infants vinguin correctament equipats, donar instruccions abans i durant la ruta o marcar el ritme del bicibús. 

Curs teòric i pràctic gratuït

Hauràs de realitzar una formació (1 hora) que inclou una part teòrica, on coneixeràs el projecte i les tasques a dur a terme durant l'acompanyament d'un bicibús. També caldrà fer una part pràctica en circulació (2 hores) i t'acompanyarem en el teu primer bicibús com a voluntari/a (1 hora). Rebràs un certificat que acredita que has fet la formació!

Escull quan vols participar-hi

El bicibús és un projecte que es fa a primera hora del matí, entre les 8h i les 9h, normalment un dia a la setmana. Podràs participar-hi a través d'un sistema de reserves senzill i estaràs en contacte amb la persona coordinadora. 

On hi puc participar?

El programa de voluntariat ja està actiu a Vic
Volem arribar a les 20 persones voluntàries!

Procés d'inscripció

☑ Omplir el formulari d'inscripció
☑ Ens coneixem per videoconferència
☑ Realitzar la formació teòrica i fer pràctiques
☑ Acompanyar el bicibús!

Amb el suport de...

Fundació Girbau
AMB Mobilitat
Ajuntament de Vic
Ajuntament d'Olot
Ajuntament de La Garriga
Leader Ripollès
Ajuntament La Baronal Vila de Sant Joan de les Abadesseses
Ajuntament de Torelló
Ajuntament de Banyoles
Ajuntament de Calldetenes
Ajuntament de Manlleu
Ajuntament de Prats del Lluçanès
Ajuntament de Tona
Benito Novatilu
Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura
Bizkaia foru aldundia diputación foral

Contacta amb nosaltres

Correu-e

Estarem encatats de coneixe't!

Videotrucada

Veiem-nos les cares

Mobirise web page creator - Check this