Vine a pedalar
amb el Bicibús
de Torelló!

El Bicibús és la manera més divertida, pràctica i sostenible d'arribar a l'escola. Cada divendres, només cal que prepareu la vostra bicicleta i el casc per pedalar cap a l’escola.


El bicibús és com una línia de bus: Disposa d'una ruta, parades i horaris de pas. Actualment, l'AFA de Fortià Solà, l’Afa Vall del Ges i l'AFA Institut Escola Marta Mata amb la col·laboració de l'Ajuntament de Torelló han preparat l'engegada del bicibús al nostre municipi.

Puja amb nosaltres al bicibús i pedalem cap a l’escola! 


Suma't al bicibús de Torelló!

A través de l'app Bicibús, podreu escollir la parada més propera a casa vostra i, amb un simple clic, el Bicibús passarà a recollir el vostre infant a la parada a l'hora indicada. Aquí podeu consultar el mapa amb totes les línies establertes.

Teniu més dubtes? Consulteu les preguntes freqüents.

Aparcament de bicis en una escola

Línia de bicibús

Imatge d'un bicibús

Dia de formació

Ofereix-te com a motor del bicibús!

Pedalar en un bicibús és una experiència única. Et pots inscriure com a persona voluntària per acompanyar en bicicleta les diferents línies de bicibús de Torelló amb la freqüència que et vagi bé.

La figura de la persona voluntària és clau i plegats aconseguirem que el projecte segueixi sent un èxit millorant l'entorn que ens envolta. Volem posar en valor la teva tasca i tenir-te ben present en la presa de decisions i en la gestió del projecte!

Vols sumar-t'hi o rebre més informació?
Contacta'ns a través de l’adreça info@canvisencadena.cat


Principals tasques a dur a terme

Assegurar-se del correcte funcionament del bicibús acompanyant amb bicicleta el grup d'infants al llarg de tota la ruta. Algunes de les funcions d'una persona voluntària son: Passar llista, vetllar perquè els infants vinguin correctament equipats, donar instruccions abans i durant la ruta o marcar el ritme del bicibús. 

Escull quan vols participar-hi

El bicibús és un projecte que es fa a primera hora del matí, entre les 8h i les 9h, normalment un dia a la setmana. 

Preguntes freqüents

 • Quins centres educatius participen a la iniciativa?
  Han iniciat el projecte tres escoles: Escola Fortià Solà, Escola Vall del Ges i Institut Escola Marta Mata, amb l’objectiu que s’hi afegeixin totes les escoles de Torelló.
 • Qui impulsa l'activitat?
  És una activitat impulsada per les AFAs i l'Associació Canvis en Cadena amb el suport de l'Ajuntament de Torelló.
 • Participar al Bicibús té algun cost?
  Participar al Bicibús no té cap cost econòmic per a les famílies participants. El cost de l'activitat i l'assegurança son assumits per les AFAS del centre educatiu i l’Ajuntament.
 • Els infants van sols amb bicicleta o cal que la família els acompanyi?
  El Bicibús de Torelló permet que els petits ciclistes vinguin sols però en alguns casos els infants més petits han de venir acompanyats d'una persona adulta durant tot el recorregut. Consulteu les condicions específiques que apliquen a cada centre educatiu.
 • Els infants estan assegurats?
  Les AFAs compten amb assegurances que cobreixen l'activitat del Bicibús. Si el bicibús és del tipus familiar, on els infants han de venir acompanyats d'un familiar adult, no cal assegurança. Consulteu les pòlisses específiques que estan incloses contactant amb la vostra AFA.
 • L'infant ha de portar casc?
  El casc és obligatori per a menors de 16 anys que es mouen amb bicicleta per Torelló i per a la resta de municipis.
 • A banda del casc, cal preparar alguna cosa més?
  És important que els infants sàpiguen pedalar i que la bicicleta que utilitzin estigui en bon estat, amb les rodes inflades i els frens ajustats. Si la bicicleta disposa de marxes, cal que es puguin canviar i maniobrar correctament. També és important que l’infant disposi de guants per evitar el fred a les mans.
 • Cal inscripció prèvia?
  Sí, és obligatòria. Per formalitzar la vostra participació és necessari accedir a l'app del Bicibús, introduint les vostres dades personals i seleccionant la parada més propera a casa vostra.
 • Què haig de fer si em vull donar de baixa?
  En cas de voler-se donar de baixa cal accedir a l’app del Bicibús i eliminar la inscripció.
 • Com puc obtenir més informació?
  Si teniu més dubtes, info@canvisencadena.cat